Fibercementbrädor med trä-känsla

Cembrit Plank är en ny fasadprodukt i fibercement som är förvillande likt trä. Det är en produkt helt anpassad till det svenska klimatet och uppfyller höga krav om hållbarhet, minimalt underhåll och har ett naturligt uttryck. Det är en produkt som inte ruttnar, spricker, slår sig eller behöver målas om skriver tillverkaren.

Cembrit Plank är brädor och paneler av fibercement som monteras på samma sätt och lika enkelt som träfasader. Skivornas typiska livslängd är 60 år och ger maximalt skydd mot väder och vind. Precis som Cembrits övriga fasadprodukter är de dessutom fukt-, mögel- och brandsäkra.

Cembrit Plank kan väljas med en slät yta eller med trästruktur. Brädorna med trästruktur har en mycket naturtrogen yta och
mönster med stor variation. De finns i 15 olika färger, exempelvis den populära antracitgrå eller den klassiskt svenska ”faluröda”

Kapning, hantering och montering är enkel. Till Cembrit Plank finns ett komplett tillbehörsprogram med exempelvis matchande skruvar och foder som sätts runt dörrar, fönster och vid husknutar.  www.cembrit.se