Nya uppdaterade kantelement förenklar monteringen av platta på mark

SPONSRAD ARTIKEL juni 2022   Samma fabrik leder till samleveranser av produkter som används för att bygga grunden till ett klimatsmart hus. Till sommaren står äntligen första delen av vår nya produktionslinje för våra uppdaterade Siroc kantelement klar i Skövde.  

– Vi flyttar in till nyrenoverade större lokaler, vår nya produktionsanläggning växer från tidigare 1700 m2 till numera 6500 m2, berättar Mikael Danestedt Produktchef på Jackon AB. Vi satsar på en större anläggning med en betydligt ökad kapacitet för att möta marknaden framöver. Siroc kantelement är en prioriterad systemprodukt hos oss vilket har gjort att vi lägger stort fokus på utveckling och förbättringar, fortsätter Danestedt. Den totala produktionsytan i fabriken i Skövde uppgår till hela 21 000 m2.

Den nya produktionslinjen har även möjliggjort en rad förbättringar på våra kantelement. – Vi har säkerställt en bättre limning i skarven mellan bottendel och ryggdel med en ny patentsökt limmetod vilket gör att vi ökar brottstyrkan med hela 65%, berättar Danestedt. Det finns numera även ett smart bärhandtag på kantelementen för att underlätta monteringen samt förbättra ergonomin på byggarbetsplatsen när kantelementen sätts ut.

Kantelementen kommer även fortsättningsvis finnas med två olika ytskikt; fibercementskiva samt ett nytt med en numera borstad kraftigare betongyta vilket ger ett putsat intryck. Betongelementen får samma kilspår i ryggen vilket gör att båda typerna har samma tillbehör, detta förbättrar även sammanfogningen av betongelementen. Ytterligare en nyhet är att det finns möjlighet att välja en tjockare fibercementskiva för de byggen som kräver en mer slagtålig front.

I den nya anläggningen kommer vi producera Siroc L-element, Isolerelement och vårt kantelement för garage som ger förhöjd sockel. Den nya produktionslinjen gör även att vi blir ännu bättre på kundanpassade specialelement. Special är vår specialitet 

Elementet finns tillgängligt som fullständigt BIM-objekt.

  • Ta gärna kontakt med vår teknisk kundservice så ger vi dig rådgivning om vilka kantelement som passar bäst för dig, säger Danestedt. 

Fokus på miljö
Egenproduktion av såväl råvaran som själva kantelementen ger full kontroll på hela produktionskedjan. Produktionen av Siroc kantelement, Jackopor EPS och Jackofoam XPS under samma tak ger bättre interna ledtider och mer samordnade leveranser till våra kunder samtidigt som vi spar på miljön genom minskade interna och externa transporter. Vinst för miljön och våra kunder som får ökad leveranssäkerhet.

Denna text är en annons från: